Veiligheid voorop!

0 Comments

Bij Knokke Boat en vaaracademy.be is veiligheid een heel belangrijk gegeven. Bij veiligheid op en aan boord, denken velen aan het dragen van een reddingsvest voor kinderen en bij gelegenheid ook voor volwassenen. Dit is echter een absoluut minimum.

Naast het aan boord hebben van alle verplichte veiligheidsmaterialen (opgelegd door de overheid), is het dragen van een reddingsvest bij Knokke Boat & vaaracademy.be voor iedereen verplicht. De reddingsvesten van onze schippers zijn zelfs voorzien van een trackingsysteem die in werking treed bij contact met water. Voor we ons op zee begeven, maken we steeds tijd voor een uitgebreide briefing. Op deze manier weet je als klant steeds wat er je te wachten staat.

Als schipper is het ook belangrijk om je goed te informeren over de weersomstandigheden voor je gaat varen. Hoe is het weer? Hoe zal het weer evolueren later op de dag? Wat is de golfhoogte en de wind? Al deze antwoorden zorgen ervoor dat we beslissen om al dan niet uit te varen.
Een ander belangrijk aspect van veiligheid is de tochtplanning. Waar gaan we naar toe? Welke koers gaan we volgen? Wat zijn de mogelijkse gevaren? Op welke kanaal of telefoonnummer is de dichtstbijzijnde haven of nooddienst bereikbaar?

De voorbereiding aan wal zit erop. Tijd om aan boord te gaan. Voor het uitvaren, kijken en testen we eerst alles aan boord. Zijn alle wettelijke zaken aan boord? Werken alle instrumenten? Starten de motoren? Zit alles veilig opgeborgen? Zit iedereen comfortabel?
Dan zijn we klaar voor een aangename tocht.

Wens je meer te weten over veiligheid? Deze aspecten zitten vervat in onze verschillende vaaropleidingen. Heb je dit liever op maat uitgewerkt, specifiek voor jouw boot? Dat kan, contacteer ons vrijblijvend voor de mogelijkheden.