Praktijklessen op maat

Doe praktische ervaring op, op binnenwater en op zee!

Ben je  een beginner op het water? Of heb je al ervaring, maar je kan gerust nog wat extra oefening gebruiken? Goed nieuws, Knokke Boat organiseert vanaf dit seizoen vaarlessen op maat

Veiligheid en kwaliteit eerst

De keuze voor een erkende en professionele vaarschool, is een keuze die je vooral vanuit veiligheidsoverwegingen dient te maken. Knokke Boat zorgt voor een professionele begeleiding vanaf de meet. Je wordt door onze gecertificeerde instructeurs veilig en deskundig geïntroduceerd in de beginselen van het motorbootvaren. Onze standaard lesboot is een 'RIB' of Rigid Inflatable Boat. Sterk, wendbaar én gevoelig voor wind en stroming.

Voor elk wat wil

Er zijn verschillende modules beschikbaar. We kiezen daarbij bewust voor lessen privé, of in kleine groep, waardoor je zoveel mogelijk zélf aan het roer staat, met een uistekende verhouding prijs-kwaliteit. Gepersonaliseerde opleidingen kunnen op aanvraag.

Een greep uit het aanbod

Dagopleiding ‘Basis stuurmanskunst’ Dit is de minimumvereiste voor het invullen van het dienstboekje, nodig om je wettelijk erkende Stuurbrevet te bekomen. › Techniek en onderhoud › Veiligheid aan boord › Schroef- en roereffect › Basis knopen en hun gebruik › Touwmanagement › Boot- en vaargewenning › Aanmeren › Snelvaart › Man overboord › ... €195pp (btw en lunch inbegrepen)

Dagopleiding 'Havenmanoeuvres'

Aanvullend op de basisopleiding kan je leren hoe je je boot zonder brokken in zijn havenbox manoeuvreert. Je eigen motorboot gebruiken, is mogelijk. › Veiligheid, korte en lange briefing › Draaien in een beperkte ruimte › Achteruit varen › Aanmeren, rekening houdend met de wind en de kracht van de stroming, aan hoger- of lagerwal › Aanmeren op anker › Achterwaarts aanmeren in een box › Boothandelingen met stroom mee en tegen stroom in › ... €295pp (btw en lunch inbegrepen)

Andere praktijkopleidingen

We voorzien ook tal van andere opleidingen, zoals: › Manoeuvreren voor gevorderden (bij voorkeur met eigen boot, aanvullende skills op de basisopleiding) › Watersportbegeleiding (inclusief waterski/wakeboard) › Nachttochten (extra oefeningen op lichtsignalen, navigatie en instrumenten, ...) › Safety module (gericht op het bewaken/garanderen van de veiligheid van opvarenden, van belang voor schippers die betalende klanten meenemen) Contacteer ons vrijblijvend voor een passend voorstel.

Andere opleidingen

Cursus stuurbrevet

Als je wil gaan varen in België, raden we iedereen aan om minstens houder te zijn van het algemeen stuurbrevet. In onze opleiding algemeen stuurbrevet zit ook het gedeelte beperkt stuurbrevet vervat.

Basisopleiding Zeilen

De theoretische basisopleiding zeilen is geschikt voor mensen die willen leren zeilen of die beginnend zeiler zijn. Deze cursus is een aanvulling op de opleiding algemeen stuurbrevet. In samenwerking met Channel Sailing.